Szukaj na tym blogu

niedziela, 11 marca 2012

Babeczki kakaowe z masa karmelowa


Kruche babeczki o smaku czekoladowym z przepysznym kremem toffi. Ktoz sie im moze oprzec ?
Sprobujcie , nie ma szans , ze nie wyjda.


Ciasto na babeczki:
2 szkl. maki
200 gram masla
1/3 szkl. cukru pudru
1 zoltko
1 jajko
3 lyzki kakao
 Wszystko zagniesc. Wylepic lekko natluszczone foremki. Piec 10-15 min w 200 stopniach.





Masa:
1 puszka masy kajmakowej( 400 gram) lub mleka skondensowanego slodzonego, ktora gotujemy 2 godz pod przykryciem 
100 gram miekkiego masla


Maslo zmiksowac, dodawac po lyzce mase, miksujac. 




Gotowe korpusy babeczk( wyjmujemy z foremek gdy sa jeszcze cieple) mozna wypedzlowac rozpuszczona czekolada i wypelnic kremem toffi.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz